Når kan jeg nekte folk å gå på veien min?

For den gjengse nordmann er det ikke uvanlig med både hus og hytte, og mange setter pris på å kunne nye sin eiendom i fred.
Dette er ikke alltid like enkelt. Trær kan stå i veien for utsikten, eller høylytte naboer som til stadighet forviller seg over strandlinjen eller på veien foran hytta. Når kan det settes opp et skilt som ber folk holde seg unna, og vil det virke? Må du som turgåer eller nabo egentlig finne deg i at stranden eller veien du liker å være på plutselig er blitt «privat»?

Saker vedrørende hvem som har rett til å ferdes på eiendom kan ofte tilspisse seg og skape ubehagelige nabokonflikter. For å finne en løsning som alle kan være passe fornøyd med, kan det være lurt å ha i bakhodet at det er forskjell på å få rett og å ha rett. En rettslig prosess kan i noen tilfeller ende i økonomisk tap og ytterligere surere naboforhold. En advokat kan hjelpe dere med å finne gode løsninger, så alle kan nyte sommeren på hytta i ro og mak.